Reviews

– Praktijk Wisse

Jolanda

Via een vriendin ben ik bij praktijk Wisse terechtgekomen. Door een bindweefselziekte en pennen in mijn
rug heb ik al jaren pijnklachten. Vooral pijn in mijn nek, schouders, rug en bekken. Ook speelt vermoeidheid een grote rol.
Inmiddels heb ik 4 behandelingen bij Ronald gehad. Het gaat nu zoveel beter met me. Ik heb echt veel minder pijn en
ik heb meer energie. Het lukt me nu beter om de dagelijkse dingen te doen.
Doordat ik al lang klachten had en veel verschillende klachten had heb ik 4 behandelingen gehad. De behandelingen waren
erg pijnlijk. Maar Ronald neemt alle tijd en geeft goed uitleg. Na een behandeling heb ik meestal een aantal dagen een
gevoelige huid. Ik merk dat een behandeling op mijn hele lichaam werkt. Ik kan na een behandeling verschillende klachten
ervaren. Bijvoorbeeld buikpijn en een zeer been. Na een paar weken voel ik dat mijn lichaam is gestabiliseerd. Ik loop nu
zonder dat ik pijn heb! En ik heb veel minder last van mijn buik.
Inmiddels zijn mijn man en zoon ook voor een behandeling geweest. De ene voor rsi klachten en de ander voor veel spanning
in zijn nek door overprikkeling. Beiden merken echt verschil! Ronald is een aardige rustige man die goed luistert en je
klachten serieus neemt. Wij zijn heel dankbaar dat we (uiteindelijk) bij hem zijn terechtgekomen.

 

Fam. Elenbaas

Baby behandeling

Bij Laura is tijdens de bevalling een whiplash ontstaan.

Ze huilde veel zodra je ze oppakte. Als ze bleef liggen in een bepaalde houding; hoofd gedraaid en naar boven dan huilde ze niet.

Drinken ging ook moeizaam, ze dronk kleine beetjes tegelijk en de melk liep uit de mondhoek tijdens het drinken.

Wanneer ze in de kinderwagen over de drempel ging, moest ze huilen. Alle bewegingen waren pijnlijk.

De klachten samengevat; reflux, overstrekking, veel buikkrampen, het hoofd kon ze niet draaien, ontroostbaar, moeilijk drinken, erg korte slaapjes, onrustig en gespannen.

Laura heeft 1 behandeling gehad. Een dag na de behandeling kon ze haar hoofd naar beide kanten draaien, wat ze daarvoor niet kon. Na een aantal weken waren alle klachten verdwenen.

Met dank aan de kinderarts, door de juiste diagnose, en aan Praktijk Wisse voor de juiste behandeling! Ik raad deze behandeling zeker aan!

Moeder van Karlijn

Baby behandeling

Een spannende ervaring met onze dochter van 4 weken. Ronald legde heel duidelijk uit wat er ging gebeuren en liet ons ook even voelen wat er zou gaan gebeuren met Karlijn. De spanning was niet nodig. Karlijn deed het goed en de behandeling werd heel kundig en met rust uitgevoerd. Een aantal weekjes later hebben we nogmaals een behandeling gehad. Hier had Karlijn minder zin in, maar Ronald bleef rustig en vertrouwen houden. Iets wat voor mij als moeder heel erg fijn was. De behandeling slaagde en we hebben nu een vrolijk meisje. Zo fijn! 

Ik ben ook voor mezelf 2 keer voor een behandeling geweest en ook daar ben ik heel positief over. Ronald legt het goed uit, neemt alle tijd die nodig is en laat je het verschil merken. Bedankt voor de goede zorgen, de rust, je deskundigheid en vriendelijkheid. 

 

Groeten Heidi, moeder van Karlijn.

Daphne

Baby behandeling

Ons zoontje was 6 weken oud en huilde ontzettend veel, bij de kinderarts terecht gekomen ivm reflux klachten zag de arts dat hij zijn nek enorm overstrekte.

Zo zijn wij bij Praktijk Wisse terecht gekomen! Eenmaal daar observeerde Ronald heel rustig hoe hij zich bewoog en wat niet lekker zat. Na dit gezien te hebben kreeg ik goeie uitleg wat hij precies zag.

Wat nam je rustig de tijd om hem te observeren en te behandelen (heel erg fijn voor een net nieuwe mama!) 

De dag na dat we bij Ronald zijn geweest kreeg ik voor het eerst een lachje van onze zoon!! Super bedankt !! 

Fam. Geuze

Baby behandeling

Onze dochter was destijds nog maar 3 weekjes oud en is in de praktijk behandeld aan een whiplash en torsie die zij had opgelopen tijdens de bevalling. Hierdoor kon ze haar nek niet goed draaien en dat leverde o.a. veel huilen op. De behandeling zelf ging goed en er wordt van tevoren duidelijk uitgelegd hoe en wat. Er is voor, tijdens en na de behandeling genoeg ruimte om vragen te stellen. 

Inmiddels is onze dochter bijna 5 maanden en draait ze haar hoofd alle kanten op! 

Wij zijn erg goed geholpen en voelden ons gehoord en konden ons verhaal uitgebreid uitleggen.

Fam. Meerman

Baby behandeling

Onze dochter was, zoals ze zeggen een huilbaby. Ze bleek koemelkeiwitallergie en daardoor ook heftige reflux te hebben. Als ouders waren we ten einde raad. Na verschillende behandelingen overal en nergens te hebben gehad gingen we enigszins sceptisch naar praktijk Wisse. De betrokkenheid en deskundige blik van Ronald op onze dochter voelde voor mij prettig. Een stukje aansluiting op wat de kinderarts al opgepakt had. Bij de behandeling heeft onze dochter flink tegengestribbeld, maar zagen we duidelijk een stuk ontspanning toen we de deur uitliepen. Na de behandeling waren we soms bang dat wij haar nekje niet genoeg steun gaven en haar nekwervels weer in de oude stand zouden terug gaan. Toch merkten we echt een stuk meer ontspanning in haar lichaam, en was ze zelf ook meer ontspannen in haar doen en laten. Na controle van de kinderarts bleek dat de behandeling wel degelijk effect had gehad. Hij voelde de spanning in haar nekje niet meer. En tot op de dag van vandaag zijn we blij dat we bij praktijk wisse geweest zijn (ter aanvulling op de behandeling bij de kinderarts.) Ons meisje is zo vrolijk nu, en daar genieten we enorm van.

Anoniem

februari 2023 was mijn eerste intake gesprek en korte behandeling er was veel lichamelijke narigheid geweest in mijn leven zoals mijn eigen geboorte, ongelukjes zoals botbreuken de bevallingen van de kinderen, een val van de trap waarbij een whiplash het gevolg was.
Heb vele therapieën gevolgd maar steeds niet met blijvend resultaat.
De behandelingen met column therapie waren fysiek en mentaal best heftig zowel tijdens als na de behandeling, ik vond het hierdoor moeilijk om door te gaan met de behandeling er zouden meerdere keren nodig zijn. Ronald verzekerde mij dat de omslag zou komen om weer vitaal in het leven te kunnen staan en na de 5de behandeling gebeurde dit augustus 2023 nu is het december en voel me nog steeds zeer goed zonder behandelen.GEWELDIG
Zeer dankbaar dat Ronald me door deze moeilijke periode heeft geloodst.

Dus geef niet op en vertrouw op deze Column therapie.

 

Michaela

Baby behandeling

Superfijn dat wij nog dezelfde dag terecht konden met ons zoontje voor de behandeling!

Vooraf werd er goed uitgelegd wat de bedoeling was. 

Ook tijdens de behandeling werden wij hier goed bij betrokken en geïnformeerd dat was erg fijn!

Direct dezelfde dag na de behandeling zagen wij het positieve effect bij ons zoontje.

Cynthia

Baby behandeling

Graag geven wij een review. We vonden het fijn dat u meteen klaar stond voor een afspraak, ook al was dit op zaterdag. U nam erg goed de tijd voor ons om alles uit te leggen en de behandeling voor ons zoontje goed te laten verlopen.  Bedankt hiervoor.

Fam. Dekker

Baby behandeling

Ik vind Praktijk Wisse echt super goed, hij doet zijn werk echt professioneel, maar ook voor baby’s en kindjes super rustig en super lief, hij neemt de tijd voor de baby. Ik zou het zeker aan raden als ouders zijnde. Met de nek van mijn dochtertje is het echt goedgekomen, ze kijkt weer alle kanten op. En vond het echt een topper, meneer Wisse! Van mijn man en van mijzelf de complimenten naar hem toe! 

 

Fam. Vreke

Baby behandeling

Guus is geboren met een bevalling die maar amper 3 uur duurde, en daarvan ongeveer 35 minuten persweeën. Een zogenoemde stortbevalling. 

De eerste week ging alles goed, Guus was rustig en sliep en dronk goed. 

Met de tweede week begonnen de problemen. Hij wilde niet meer op zijn rug liggen en al helemaal niet meer op die manier slapen. Hij was heel onrustig en gestrest en huilde daarbij veel. Daarbij overstrekte hij zich helemaal en had hij zijn handjes altijd in vuistjes. Dit vonden wij niet bij een baby horen en hebben aan de bel getrokken bij de huisarts. Via via zijn we doorverwezen naar Praktijk Wisse, omdat Guus weleens door de te snelle bevalling een whiplash kon hebben. Dit werd al snel erkend door Ronald. En hij starte gelijk zijn behandeling en dit was gelukkig snel gebeurd. Thuis duurde het wel even voordat Guus weer geland was. Maar na anderhalve week merkten we vooruitgang. Hij sliep veel beter, en huilde ook niet meer zo vaak. Zijn handjes gingen open en hij kon ook weer vaker op zijn rug liggen. Hij werd veel ontspannender en begon toen met lachen en reageren op geluidjes. 

Tegenwoordig hebben we een ontzettende vrolijke baby die alles wilt ontdekken en ook lekker een hele nacht doorslaapt.

We zouden niet willen weten hoe het zou zijn als die whiplash niet ontdekt zou zijn. Wij zijn Ronald Wisse ontzettend dankbaar dat hij Guus en ons heeft willen helpen!

 

Fam. van Es

Baby behandeling

Ons dochtertje was erg gespannen en onrustig en had een flinke voorkeurshouding naar rechts met afplatting, dit ten gevolge van een heftige bevalling. Niks leek te helpen (verandering voeding, osteopathie, maagzuurremmers). Voor ons geheel onbekend, een collumbehandeling. Onder het mom van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ er heen gegaan. De heer Wisse heeft een rustige bejegening en neemt de tijd voor de behandeling. De behandeling is geheel pijnloos en je houd je kindje zelf vast. Ons dochtertje moest wel hard huilen. Er wordt enige druk gezet tegen haar nekje en dat is een gek gevoel. Regelmatig werden er pauzes genomen om haar meer rustig te laten worden. Het uiteindelijke resultaat is dat onze dochter weer naar links kijkt, sterker nog; ze slaapt heel graag op deze kant. Dat lukte haar eerst niet. Tijdens de nacontrole bij de kinderarts gaf de arts aan een minder gespannen baby te zien.

Fam. Fokke

Baby behandeling

Toen ons zoontje ongeveer 5 weken oud was, zijn wij er via de kinderarts achter gekomen, dat ons zoontje een whiplash en een torsie had. We werden zeer vriendelijk ontvangen, alles werd nauwkeurig uitgelegd en ook was er genoeg ruimte om al onze vragen te stellen. Na een uitgebreide check bij ons zoontje door Ronald ging de behandeling van start. Ook tijdens de behandeling vertelde Ronald precies hoe en wat hij aan het doen was. Hij stelde ons zeer gerust en ook viel de behandeling alles mee bij ons zoontje. Toen de behandeling klaar was, merkten we meteen verschil. De spanning was zichtbaar minder en dit is de dagen nadien alleen maar meer afgenomen. Wij zijn er van overtuigd dat de behandeling ons een heel ander kind heeft gegeven, van hele dagen huilen naar een zeer tevreden baby die geen pijn meer heeft in zijn lijfje!

Sue

Na het lezen van een advertentie van Praktijk Wisse besloot ik het te gaan proberen.
Jaren lang heb ik lage rugklachten gehad door een val.
Ik heb vele behandelingen geprobeerd maar niets heeft 100% geholpen, tot nu.
Wat een openbaring ik ben zo blij dat ik dit heb geprobeerd.
Ronald heeft mij vakkundig geholpen. Eindelijk loop ik zonder pijn.
Ik wil bij deze Praktijk Wisse bij iedereen aanbevelen.

Carlien

Een verademing!

Jarenlang liep ik met verschillende klachten rond. De kernklachten waren met name maandelijks migraineaanvallen, wekelijks hoofdpijn, gespannen nekspieren, maar ook lage rugpijn en er leek vaak druk te staan op mijn kaak. Bij het lopen had ik vaak het gevoel een scheve houding aan te nemen. De zorg die ik hiervoor ingeschakelde leek geen of weinig (langdurig) effect te hebben. Ik ging ervanuit dat ik mijn hele leven deze klachten zou houden.

Tijdens het intakegesprek bij Praktijk Wisse bleken een torsie en whiplash in mijn wervels de boosdoeners te zijn. Ronald gaf duidelijke informatie en uitleg, en ook heldere adviezen. Na de behandelingen, heb ik geen migraine meer gehad, zelden nog hoofdpijn en ook de andere klachten zijn (zo goed als) weg. En dat, terwijl het herstel nog gaande is.

Wat een verademing om definitief verandering te zien en te ervaren! Ik raad de Collum Behandeling iedereen aan die klachten heeft.

Collum behandeling baby

Een korte review over onze baby. Na de geboorte werd ze opgenomen in het ziekenhuis en is ze o.a. geïntubeerd. Eenmaal thuis heeft ze wekenlang veel gehuild en besloten we naar Praktijk Wisse te gaan. Ze kreeg één behandeling en direct daarna zagen we verandering. We kregen er een compleet ander kindje voor terug. Vrolijk en ontspannen. En dat is ze na een halfjaar nog steeds!

Anoniem

Ik heb jaren met rug en nekklachten gelopen waardoor ik slecht een poos kan zitten en lopen, en als ik op de fiets zat en ik moest achterom kijken of ik de weg kon oversteken of afslaan moest ik afstappen om achterom te kijken of de weg veilig was. Ik heb al veel fysiotherapie gehad en ben al bij meerdere (ook alternatieve) behandelaars geweest wat allemaal niet hielp en de behandelaar tegen mij moest zeggen dat hij me niet verder kon helpen. Nu ben ik via – via bij Ronald Wisse terecht gekomen. Al tijdens de behandeling kon ik mijn hoofd al meer draaien en kreeg ik ook al een betere houding. Als ik terug denk aan de jaren fysio en gedraai en getrek aan mijn hoofd wat geen verbetering gebracht heeft, dan is dit een hele gewaarwording dat het tijdens de eerste behandeling al zoveel beter ging. Ik voel nu ook dat ik weer met m’n bovenrug tegen de rugleuning van mijn stoel kan zitten wat anders niet ging. De manier hoe Ronald zijn werk doet en alles verteld, daar merk je aan dat hij met alles wat in hem is probeert om zoveel als mogelijk is de mensen te helpen. Daarom zal ik ook iedereen die met allerlei klachten loopt aanraden om contact met Ronald op te nemen en niet langer te blijven tobben. Je zal het alleen maar jammer vinden dat je niet eerder naar hem toe gegaan bent!

Leanne

Voor het eerst een behandeling gehad bij Ronald. Een rustige man, neemt tijd voor zijn cliënten en geeft goed uitleg. Ook tijdens de behandeling, is kundig in zijn werk. Ik kwam met nekklachten, hoofdpijnklachten en pijnlijke schouders. De dag na de behandeling voelt alles beurs, maar….er is verbetering! Ik had geen hoofdpijn ’s avonds, en mijn armen kon ik veel vrijer bewegen. Ook de druk op mijn hoofd is weg.
Heel fijn dat deze methode er is en dat het ook echt werkt. Heb al eerder deze behandeling gehad, maar na een ongelukje was een nieuwe behandeling weer nodig.
Ik zou het velen die met dergelijke klachten lopen ook echt aanraden. Het is de moeite waard.

Marjon

Via mijn zus die een succesvolle behandeling heeft gehad, ben ik bij Praktijk Wisse terecht gekomen. Al meerdere jaren loop ik rond met diverse rug- en nekklachten, waarvan ik dacht dat die gescheiden oorzaken hadden. Het bleek dat ik een whiplash en een torsie in mijn nek had zitten. Mijn klachten waren in de loop der jaren uitgebreid naar o.a. oorsuizen, concentratieproblemen (gevoel van watten in je hoofd), scheef zitten/slechte sta- en zithouding, schouders nooit echt kunnen ontspannen, pijnpunten in schouderspieren en permanente nekpijn/stijfheid die in het laatste jaar steeds erger waren geworden.

Ik stond redelijks sceptisch tegenover de behandeling (lijkt te mooi om waar te zijn), maar de behandeling van meneer Wisse heeft vrijwel al deze klachten doen oplossen! Hij geeft een goede uitleg, werkt nauwkeurig en je kunt al je vragen stellen. De behandeling voelde letterlijk als een verlichting van alle “lasten”. Ik blijf mij elke dag verbazen over met hoeveel pijn ik zolang heb rondgelopen en mijn algehele gezondheid er nu met grote sprongen op vooruit is gegaan. Als fervente sporter was het een zaak van veel geduld om het herstel de tijd te geven, wat erg belangrijk is en je een tandje terug moet doen, maar het was alle moeite waard. Mijn dank is zeer groot!

Anoniem

Even vertellen hoe blij ik ben na de behandeling bij praktijk Wisse.
Al jaren loop ik met hoofdpijn klachten. Dokter, osteopathie, hoofdpijnpoli in ziekenhuis.. Alles was voor even. Niemand wist de oorzaak.
Toen hoorde ik van deze behandeling..
Kon al heel vlug terecht in Meliskerke. Een uur in de auto had ik er graag voor over.bleek ik een whiplash en torsie te hebben. Niet gek dan die hoofdpijn. Na de 1e behandeling nooit geen hoofdpijn meer gehad. Zó blij!!! Zo bijzonder!! Zou het echt iedereen aanraden om te gaan! Echt zo vriendelijk ontvangen, alle tijd voor uitleg.
Een blije moeder.. een blij gezin..
1000x Bedankt !!!

Peter

Wat een goede behandeling, heeft ons enorm geholpen om tal van klachten waar we er nu zo goed als vanaf zijn maar we zijn er zeker van dat op langer termijn nog beter gaat.
Wordt goed uitgelegd wat er gedaan word. Aanrader!

Anoniem

Mijn dochter (13 jaar) heeft vroeger een flinke val gemaakt (op 9-jarige leeftijd) en daardoor een hersenschudding gehad. Nadien heeft ze altijd vaak last gehad van erge migraine (1 of 2 x per maand) Later leek het ook wel hormonaal gerelateerd te zijn. Ze was ook vaak duizelig, met name in de periode dat ze hard groeide. Bij onderzoek van de huisarts bleek ze vaak een lage bloeddruk te hebben.
Ruim 2 maanden geleden is de behandeld door Ronald. Hij deed dat op een kindvriendelijke manier, legde alles goed uit zodat ze zich op haar gemak voelde.
De behandeling ervaarde ze als wat pijnlijk, maar nadien zagen we al direct duidelijk resultaat dat de nek in alle posities opeens beter te bewegen was dan voorheen.
Na de behandeling heeft ze nog 1 keer de voorgevoelens (aura) van een migraineaanval gehad, maar daar bleef het bij. Geen migraine meer gehad! Ook valt het op dat ze veel meer energie heeft, minder snel moe is, veel minder duizeligheid en ze merkt dat ze zich beter kan concentreren bij haar schoolwerk. Kortom: goed resultaat, we zijn er erg blij mee!!!
Ronald heeft ook mij behandeld. Ik had eigenlijk helemaal geen klachten, maar Ronald constateerde toch een torsie en een whiplash. Na de behandeling viel het me op dat ik bij het autorijden beter opzij/achterom kan kijken…

Anne

Ik had dagelijks last van hoofdpijn en veel last van migraine. Door de 2 collumbehandelingen bij Ronald ben ik bijna klachtenvrij. We hebben in het verleden al van alles geprobeerd om van de hoofdpijn af te komen, maar dat is nooit gelukt. Op den duur leer je er mee leven en ga je er vanuit dat er gewoonweg niets aan gedaan kan worden. Ik ben blij dat ik bij Ronald terecht ben gekomen en de klachten nu een heel stuk minder zijn. Daarom beveel ik het aan om eens langs te gaan bij Ronald als je last hebt van hoofdpijn.

Maartje

Al jaren heb ik regelmatig last van hoofdpijn en nekpijn. De laatste jaren kwam daar de ziekte van Lyme bij, met allerlei akelige klachten en de ziektewet tot gevolg. Ik heb al veel behandelingen en therapieën gevolgd. Met natuurlijke antibiotica ben ik echt aan het opknappen. Toen ik via mijn schoonzus over de Collum-behandeling hoorde, dacht ik: “Laat ik dat ook nog proberen!” Het sprak mij aan dat bij de Collum-behandeling maar twee behandelingen nodig zijn en je niet steeds terug moet blijven komen. Zo ben ik bij praktijk Wisse terechtgekomen. Na de eerste behandeling heb ik weken veel hoofdpijn gehad. Maar na de tweede behandeling heb ik al een paar weken geen hoofdpijn meer gehad! Ik ben blij dat ik twee Collum-behandelingen gehad heb!

Maaike

Mijn rug is vastgezet en ik heb vier nieuwe tussenwervelschijven. Dat was in 2016. Na die tijd was ik erg stijf, sliep slecht. Ik had ’s nachts krampen in mijn benen.  In mijn nek was het vaak alsof er erwten in zaten. Ik ben voor een behandeling naar Ronald gegaan. Ik heb mij overgeven aan de behandeling. Ronald is rustig en vertrouwt. Nauwkeurig in zijn werk. De 1e behandeling heeft veel los gemaakt ook  psychisch. Ik had oud verdriet echt veel oud zeer.  Het verdriet kwam eruit ik liet het  gebeuren  en de volgende dag was het verdriet weer over. Nu 2 behandelingen verder voel ik me goed, veel minder stijf, slaap beter. Wandel soepel en geen krampen in de benen meer. Vrij van nekklachten. Ik mag met een fitte, open blik de wereld in kijken. 

Cora

Al jaren had ik last van migraine en nekklachten.
Inmiddels 2 behandelingen gehad bij Ronald.
Hij neemt ruim de tijd om je klachten te bespreken. Ook tijdens de behandelingen geeft hij duidelijk aan wat hij doet!
De behandeling viel mee, al is het niet geheel pijnloos. De dagen er na voelt alles beurs en pijnlijk. Ook veel moe en duizelig geweest.
Maar dat alles is de moeite waard, want veel klachten zijn minder of bijna verdwenen! Na de laatste behandeling ook geen migraine meer gehad.
In de toekomst zal blijken of de migraine helemaal weg blijft of in veel mindere mate opspeelt.
Maar voor nu zeer tevreden en zal het ook zeker aanbevelen!

Liesbeth F

Ik had erg last van een stijve nek, maar door deze behandeling heb ik er helemaal geen last meer van. Ronald nam echt de tijd voor ons, en heeft ons heel goed geholpen. Zeker een aanrader voor met mensen met allerlei klachten.

Anja

Na een stevige frontale aanrijding met mijn auto ben ik op advies bij Ronald terecht gekomen voor behandeling van mijn nek. Mijn nek was stijf, gespannen, ik had whiplash-klachten en migraine. 

Ik vond het best spannend om deze behandeling te ondergaan want wat stond mij te wachten? Ronald heeft alles rustig en goed uitgelegd waarna de behandeling startte. Voor mij voelde het als een hele diepe massage van de nek en niet pijnlijk, wel soms gevoelig. Ook tijdens de behandeling vertelde Ronald steeds wat hij ging doen en informeerde hij regelmatig hoe het met me ging. 
Met goede adviezen ben ik naar huis gegaan. De volgende dag voelden mijn nek en schouders erg beurs aan. Voor een prettig gevoel heb ik een dagje een lekkere warme sjaal omgedaan. 
Na verloop van tijd voelde ik mijn pijnklachten wegtrekken. Wat een geweldig gevoel om
’s ochtends wakker te worden met een soepele nek en nog slechts 1 keer migraine gehad in 6 weken tijd (was eerder wekelijks en soms meerdere keren per week).
Na zes weken ben ik terug gegaan naar Ronald voor een tweede en laatste behandeling. We waren beiden zeer tevreden maar toch een laatste stukje torsie recht gezet.
En nu ben ik geheel klachtenvrij! Ik kan deze behandeling aan iedereen aanraden! Dank je wel Ronald!

Liesbeth M

Al jaren had ik last van veel migraine en zeurende hoofdpijnen. Van alles geprobeerd om het te verminderen of er vanaf te komen, maar helaas met weinig resultaat.

Toen hoorde ik van de collumbehandeling. Die behandeling zou wellicht beter helpen. Zodoende een afspraak gemaakt bij praktijk Wisse.

Al snel bleek dat er sprake was van een torsie en een whiplash. Ronald heeft met de behandeling beide problemen kunnen verhelpen. Dat gaf veel ontspanning in de nek en schouders.

Bij de tweede behandeling zat er nog een verschuiving die hij ook verholpen heeft. Tot nu toe (de 2e behandeling is nog maar een week geleden) lijkt het er op dat de hoofdpijn minder is. Hopelijk zal dat in de toekomst zo blijven en wellicht nog verder verbeteren.

Ronald legt goed uit wat de problemen zijn en wat hij gaat doen tijdens de behandeling. Als het te pijnlijk is, geeft hij even tijd om wat bij te komen.

Het is een gevoelige behandeling, maar gezien de ontspanning en verbetering in klachten is het dat zeker waard.

Jaco

Een collega van me vertelde dat ze na lang last van haar nek en nog wat klachten gehad te hebben goed behandeld te zijn. Ze gaf aan na de behandeling weer als nieuw te zijn. Ze was behandeld met de Collumbehandeling bij Wisse. De klachten die zei had waren bij mij ook sterk aanwezig. Ik heb dan ook meteen ge-googled op deze behandelaar. Op de site stond een rij met veel voorkomende klachten waar ik voor driekwart m`n naam wel achter kon zetten. Ik heb meteen via een handig afsprakensysteem een afspraak gemaakt en kon daar de volgende morgen al terecht.

Ik werd ontvangen door een aardige man, Ronald, die mij allerlei vragen stelde om een voor hem duidelijke diagnose te kunnen stellen.

Mijn klachten waren in het bijzonder, erg veel pijn in mijn nek (o.a. kraken), rugpijn (beginnende hernia), pijnlijke schouder met uitstralingen naar mijn onderarm en vele minder vervelende klachten.

Ronald zag en voelde a.d.h.v. deze klachten en de stand van mijn nek t.o.v. het hoofd meteen dat ik een whiplash en torsie had. Een behandeling kon starten.

 

De behandeling was niet heel erg pijnlijk maar met een net door de zon verbrande nek niet aangenaam.

Ronald nam de tijd en vertelde daarbij wat hij deed en wat de gevolgen daarvan waren. Hij waarschuwde me tevoren dat ik waarschijnlijk erg zou gaan zweten wat een heel natuurlijke reactie was doordat het bloed geen belemmering meer had en goed door kon stromen naar de hersens. Dat was bij mij ook het geval.

Na de behandeling kon ik wonder boven wonder m`n nek 90 graden draaien en hoefde niet met m`n schouders mee te draaien. Wat een uitkomst zeker toen ik later in de auto stapte en gewoon met m`n rug tegen de rugleuning kon blijven zitten om dode hoek in de gaten te houden.

Mij werd nog een behandeling aangeboden om energie te krijgen. Als een kers op de taart zeg maar.

 

Vandaag 6 weken na deze behandeling mocht ik op controle komen voor een nabehandeling.

De balans kon worden opgemaakt. Geen pijn meer in de schouder, een nog licht gevoelige nek, 4 weken na de eerste behandeling een paar dagen hoofdpijn gehad, ik denk dat mijn brillenglazen te sterk zijn geworden omdat mijn zicht minderscherp is geworden (moet ik nog laten meten door de opticien), betere concentratie, beter slapen, ….    

Ronald was erg tevreden…. En ik ook… Toch was een korte behandeling nodig om o.a. de gevoelige nek kwijt te raken. Dat was lang zo intensief niet als de eerste. Ik kon precies aangeven waar het nog gevoelig was en Ronald behandelde daarnaar. Ik ben dan ook pijnloos en met mijn collega te spreken, als nieuw de deur uitgestapt. Een verdere behandeling is echt niet meer nodig. Als toch blijkt dat ik weer klachten krijg heb ik maar een belletje te doen en ik kan komen.

 

Mijn vrouw en zoon zijn de volgende die hij kan behandelen. Ik zou dan ook tegen iedereen die dit leest met vergelijkbare klachten willen zeggen, “Ga naar Praktijk Wisse” baat het niet dan schaadt het niet en je levenskwaliteit kan er veel door verbeteren.