Spirulina

– Praktijk Wisse

Spirulina is op voorraad in onze praktijk.

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauwgroene zoutwater alg en behoort tot de oudste vormen van leven op aarde.
Van alle voedingsmiddelen is Spirulina één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitaminen en mineralen in de wereld.
Spirulina bestaat voor 65% uit hoogwaardige eiwitten. (Inclusief alle essentiële aminozuren) en zijn een bron van essentiële vetzuren zoals omega 3,6,9 en GLA (gamma linoleenzuur).
Ook bevat Spirulina veel antioxidanten en natuurlijke pigmenten zoals carotenoïden, chlorofyl, phycocyanine en xanthofylen.

€ 25,95

Prijs per stuk

Wat zijn spirulina sprinkles?

Sprinkles zijn de meest natuurlijke vorm van Spirulina.
Ze ondergaan geen enkele vorm van industriële verwerking, zoals poeders of tabletten.
De Sprinkles worden met zorg gekweekt en groeien op hun natuurlijk ritme in de ongerepte natuur van Ghana.

Is dat wel gezond?

Met zijn unieke samenstelling draagt Spirulina bij tot een beter immuunsysteem. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel. Ook verminderen de eiwitten in Spirulina de opname van cholesterol, waardoor het cholesterolgehalte in het lichaam daalt. Een lage cholesterol helpt om de slagaders vrij te houden, waardoor het hart minder wordt belast. Op die manier kun je hartziekten en beroertes voorkomen.
Het eiwit in Spirulina verlaagt ook het triglyceridengehalte. Deze vetten die aanwezig zijn in het bloed kunnen bijdragen aan de verharding van slagaders die het risico op hartaandoeningen, diabetes en pancreatitis doen toenemen.
Ook verhoogd Spirulina de productie van stikstofmonoxide in het lichaam, wat de bloedvaten helpt te ontspannen. Op deze natuurlijke wijze kun je de bloeddruk verlagen, waardoor het risico op hartaandoeningen afneemt.
Spirulina helpt bij gewichtsverlies en geeft meer energie. Als je kijkt naar de chemische samenstelling van Spirulina, is het geen wonder dat mensen die het regelmatig consumeren een overvloed aan energie hebben! Ons lichaam heeft zuurstof nodig voor alle biologische functies en dit proces kan leiden tot oxidatieve belasting. De hoge concentratie antioxidanten van Spirulina helpt oxidatieve stress te voorkomen en energie te herstellen.
Spirulina vermindert ontstekingen (ontstekingsremmend effect). Chronische ontsteking draagt bij aan de ontwikkeling van kanker en andere ziekten. De fycocyanine in Spirulina zou niet alleen ontstekingen in het lichaam verminderen, maar tevens de groei van tumoren blokkeren en kankercellen kunnen doden. Spirulina ontgiftigt het lichaam. Het kan zich binden met zware metalen in het lichaam en helpt deze te verwijderen. De alg is zeer rijk aan chlorofyl en fycocyanine. Deze stoffen zijn in staat om gifstoffen te verwijderen uit het bloed. Ze helpen om het lichaam te ontdoen van verontreinigende stoffen, zoals zware metalen en toxines. Spirulina beschermt de lichaamscellen tegen vrije radicalen en beschermt de spieren. Het bevordert de celregeneratie en de aanmaak van rode bloedcellen. Van fycocyanine en fycocyanobiline is aangetoond dat zij de prestaties, het uithoudingsvermogen en het spierherstel verbeteren. Dus ook voor sporters is Spirulina een goede keus.
Wanneer je allergisch bent voor pollen, stof, of huisdieren, kan de binnenkant van je neus opzwellen. Deze reactie wordt allergische rhinitis genoemd. Er is wetenschappelijk bewijs dat Spirulina de symptomen van deze aandoening kan verbeteren. Spirulina kan bovendien een neusontsteking verlichten en histamine in het lichaam verminderen.
Spirulina is sterk alkalisch en draagt bij aan de ontzuring van het lichaam, om zo een goede zuurbase te creëren.
Ook zou Spirulina de productie van witte bloedcellen en antilichamen bevorderen die virussen en bacteriën in het lichaam bestrijden.
Spirulina bevat ook een grote hoeveelheid magnesium. Dit mineraal ondersteunt het spiergebruik en de hartslag. Ook kan het bijvoorbeeld helpen tegen spierkramp. Daarnaast is magnesium verantwoordelijk voor het produceren van eiwitten en energie. Het is een onmisbare stof in het lichaam en helaas krijgen veel mensen er te weinig van binnen. Het gebruiken van Spirulina is een goede manier om dit aan te vullen.
Deze superfood kan het metabolisme stimuleren. Een hogere stofwisseling geeft het gevoel dat je meer energie hebt. Daarnaast kan het ook het aantal calorieën dat je per dag verbrandt, verhogen. Dat kan helpen als je wilt afvallen.
De spijsvertering is één van de belangrijkste processen in het menselijk lichaam. In de darmen zijn een tal van goede en slechte bacteriën te vinden. Het is belangrijk dat dit alles in goede balans blijft. Spirulina helpt hierbij, doordat het pro-biotica bevat. Deze zorgt ervoor dat de hoeveelheid goede bacteriën in het spijsverteringsstelsel verhoogt worden. Hierdoor verloopt de spijsvertering optimaal.
Spirulina kan ook helpen bij constipatie en het prikkelbare darm syndroom.
De superfood Spirulina helpt zelfs bij de algehele mentale gezondheid. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat Spirulina helpt bij depressies. Om de stof serotonine aan te maken heb je proteïne nodig, wat Spirulina in een grote hoeveelheid bevat. Serotonine zorgt voor een gevoel van geluk en welzijn. Daarom zou Spirulina kunnen helpen bij het verhelpen van een depressie.
Dit wordt ondersteund door meer dan 1300 wetenschappelijke artikels.

Spirulina is veilig. Ook tijdens de periode van zwangerschap en borstvoeding. Spirulina kan worden beschouwd als voeding. Supervoeding!

Voor bepaalde groepen wordt het gebruik van spirulina afgeraden:
Mensen met auto-immuunziekten. Door de versterkende werking op het immuunsysteem kan dit klachten bij patiënten verhogen.
Mensen met fenylketonurie (een zeldzame en erfelijke stofwisselingsziekte).
Mensen met jicht, nierstenen, bloedingsstoornissen, schildklieraandoening of stofwisselingsziekte.
Patiënten wordt afgeraden om spirulina te gebruiken, of eerst een arts te raadplegen.

Ingrediënten op rij:

Vitaminen: A B1 B2 B3 B5 B6 B8 B9 B12- analogen, C E K
Mineralen: IJzer, Magnesium, Fosfor, Mangaan, Koper, Zink, Selenium, Natrium, Calcium, Kalium
Essentiële vetzuren: Omega 3,6,9 en GLA (gamma linoleenzuur)
Kleurpigmenten/ Antioxidanten: Betacaroteen, Chlorofyl, Phycocyanine, Xanthofylen
Proteïne of eiwitten: 65% (inclusief alle essentiële aminozuren in de juiste verhoudingen)
Gluten en lactose vrij

Aanbevolen dagelijkse dosering:

‘s Morgens voor het ontbijt, of ‘s avonds voor het avondeten.
Normale dosis: 3 á 6 gr. Komt overeen met 1 tot 2 theelepels
Actief leven: 9 gr. Komt overeen met 3 theelepels
Intense belasting: 15 gr. Komt overeen met 5 theelepels
Geschikt voor volwassenen en kinderen.

Voedingssuplement:

Voedingssuplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding, nog een gezonde levensstijl.

Samengevat:

Spirulina bevat een zeer breed scala aan concentraties die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en vele andere stoffen die de gezondheid ten goede komen. Algen kunnen met recht de ‘multi van de natuur’ worden genoemd.

 

Nutiritonal Value’s per 100g Sprinkles
Energy 1535 Kj / 367 kcal
Fat 7.1 g g
of which saturates 2.9 g g
Carbohydrates 11 g g
of which sugars 0 g g
Protein 65 g g
Salt 2.9 g g
Fiber 3.6 g g
Minerals
Calcium 700 mg mg
Iron 125 mg mg
Potassium  1668 mg mg
Sodium  1175 mg mg
Magnesium 252 mg mg
Phosphor 858 mg mg
Zinc 3 mg mg
Manganese 5 mg mg
Copper 1.2 mg mg
Selenium 100 mcg mcg
Vitamins
Vitamine A (beta carotene) 23000 IU
Vitamine B1 (thiamine) 3.5 mg mg
Vitamine B2 (riboflavine) 4 mg mg
Vitamine B3 (niacin) 14 mg mg
Vitamine B6 (pyridoxine) 600 mcg mcg
Vitamine B9 (folic acid) 100 mcg mcg
Vitamine B12 (cyanocobolamine) 200 mcg mcg
Vitamine C 8 mcg mg
Vitamine E (tocopherol) 10 mcg mg
Vitamine K 2 mcg mg
Natural pigments
Phycocyanin C 27.3 mg mg
Chorophyll A+B 1133 mg mg
Carotenoides total 108 mg mg
Essential fatty acids 
C 14:0 Myristic 18 mg mg
C 16:0 Palmitic 2650 mg mg
C 16:1 Palmitoleic 240 mg mg
C 17:0 Heptadecanoic 15 mg mg
C 18:0 Stearic 96 mg mg
C 18:1 Oleic 235 mg mg
C 18:2 Linoleic  1430 mg mg
C 18:3 Gamma-linolenic (GLA) 960 mg mg

€ 51,80

Prijs per stuk (3x 90gram)